Selecteer een pagina

GESCHIEDENIS

1968 – 2016
Het koor is in oktober 1968 opgericht door een groepje enthousiaste kerkgangers die van zingen hielden. We bestaan dus al meer dan 40 jaar!

In al die tijd is de bezetting al vaak veranderd. Evenals de dirigenten, pianisten, het repertoire en de leeftijdscategorie. Mariette Effing, Erwin Duinkerken, Marjon Wevers, Hanneke Engbers, Jeffrey Bokma en Marjan Vleeming zijn de dirigenten van de laatste jaren.

Hoewel vroeger de leden veelal doorstroomden van het kinderkoor binnen de St. Joseph parochie en dus al jong bij het koor kwamen, is dit de laatste tijd minder het geval en zijn de koorleden relatief ouder en blijven ook langer. Misschien dat een betere benaming dan ook wel een “jongvolwassenenkoor” zou zijn.

Ondanks alle veranderingen is de gezelligheid, de liefde voor het zingen en de saamhorigheid al die jaren gebleven. Naast het verzorgen van een mis eenmaal in de zes weken zowel in de St. Jacobuskerk als in de St. Jozefkerk, proberen we ook eenmaal per jaar een concert of bijzondere zangactiviteit te organiseren. In 2004, 2005 en 2006 hebben we samen met het popkoor Speechless en vrouwenkoor Typisch een gecombineerd concert gegeven met zowel pop, musical als klassieke nummers en in 2015 hebben we gezongen bij een concert georganiseerd door Gemengde Zangvereniging Sempre Crescendo.

In 2009 hebben we ons 40-jarig jubileum gevierd. We hebben een concert gegeven en een reünie met de (oud)-leden georganiseerd.

BINNENSTADS

“JONGEREN”

KOOR